KOPERKOWE MIELONE Z QUINOA

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Niezwykle delikatne, aromatyczne dzięki przyprawom i sycące.Z sosem śmietanowo- koperkowym tworzą danie idealne na obiad!Są również świetnym pomysłem jako wkładka do bułki – można z nich zrobić rewelacyjnego, zdrowego burgera!

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:

    * mięso mielone ( u mnie mielone łopatka ) – 250 g

    * quinoa – 0.5 szkl

    * chleb pszenny – 2 kromki

    * duże jajko – 1 szt

    * koperek – 1 pęczek

    * bułka tarta - 4 łyżki

    * papryka czerwona – 0,5 szt

    * sol , pieprz , chili , czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sosy

Koperkowe mielone z quinoa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kaszę quinoa gotujemy kilkanaście minut w osolonej wodzie, przecedzamy, studzimy.

    Dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajko oraz 2 kromki namoczonego wcześniej w ciepłej wodzie albo mleku chleba.

    Wbijamy jajko, dodajemy posiekany koperek, pokrojoną w kosteczkę paprykę, 4 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku.

    Wszystko razem bardzo dokładnie wyrabiamy na gładka masę.

    Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące np. z sosem śmietanowo-koperkowym.

    Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować