Konserwa mięsna z grzybami leśnymi

4.5 (157 ocen)

wykorzystałam różne mięska jakie miałam w zamrażarce

Składniki:

  • 0,5 kg pokrojonego w małą kosteczkę schabu
    1,2 kg karkówki grubo mielonej
    0,5 kg mielonego z łopatki
    0,25 kg gotowanych grzybów leśnych
    przyprawy wg uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konserwa mięsna z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. dodać przesiekane na drobno grzyby, łyżkę żelatyny, wymieszać. Do szynkowara włożyć woreczek,zapakować masę, związać , zamknąć szynkowar i wstawić na 24h do lodówki
  • 2. parzyć 2-2,5h , zostawić do ostygnięcia, następnie wyjąć z woreczka i smacznego

Porady

Ja tutaj wykorzystałam gotową przyprawę do białej kiełbasy z majerankiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować