Kolorowy tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Śledź tradycyjny troszkę inaczej.

  • 20 min

Składniki:

  • wymoczone płaty śledziowe 2-3 sztuki
    jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
    cebula 1/2 sztuki
    ogórki konserwowe 4 sztuki
    papryka konserwowa 1/2 słoiczka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    chleb 3-4 kromki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kolorowy tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia, jajka, ogórka i paprykę pokroić w małą kostkę. Dodać drobno posiekaną cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać przygotowanego tatara do pojemników,troszkę docisnąć i schłodzić.Z kromek chleba wyciąć kółeczka i opiec. Kółeczka wycięte z chleba powinny równać się wielkości wierzchu pojemniczka. Przed podaniem przyłożyć grzankę do tatara i odwrócić pojemnik.Tatar powinien wysunąć się z pojemniczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować