wymoczone płaty śledziowe 2-3 sztuki
jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 4 sztuki
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 3-4 kromki
Kolorowy tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzia, jajka, ogórka i paprykę pokroić w małą kostkę. Dodać drobno posiekaną cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać przygotowanego tatara do pojemników,troszkę docisnąć i schłodzić.Z kromek chleba wyciąć kółeczka i opiec. Kółeczka wycięte z chleba powinny równać się wielkości wierzchu pojemniczka. Przed podaniem przyłożyć grzankę do tatara i odwrócić pojemnik.Tatar powinien wysunąć się z pojemniczka.
Komentarze