ketchup ze śliwkami, jabłkami

4.48 (171 ocen)

ketchup inaczej baaardzo aromatyczny dzięki dodatkom goździków, imbiru, cynamonu, pyyyszny

Składniki:

  • 3 kg pomidorów
    1,5 kg jabłek
    1,5 kg śliwek
    zalewa:
    pół szkl. octu
    1 łyżka soli
    2 liście laurowe
    1 szkl cukru
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    pół łyżeczki cynamonu
    pół łyżeczki imbiru
    pieprz
    goździki
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ketchupy

Ketchup ze śliwkami, jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pomidory bez skórek pokroić i smażyć ok 15 min. Jabłka ostrugać, zetrzeć i dodać do pomidorów, śliwy zmielić i doadać do reszty, wszystko zblendować. Dodać zalewę. Gotować ok 45 min, można dać do piekarnika na ok 40 min. pasteryzować 10 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować