3 kg słodkiej papryki czerwonej
20 dag chili
3 główki czosnku
1/2 kg cukru
5 liści laurowych
2 łyżki soli
300 ml octu 10%
30 dag świeżych pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
250 ml oleju
Sposób przygotowania przepisu:
Pikantny ketchup
1.
Paprykę słodką przekroić na połówki wydrążyć nasiona ,z chili zrobić to samo ale uwaga -obrać je w gumowych cienkich rękawiczkach inaczej grozi poparzeniem rąk.Czosnek obrać ze skórki,pomidory umyć i wszystko razem skręcić przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach. Przełożyć do garnka wlać ocet i dodać liść laurowy wsypać cukier posolić i gotować wszystko razem przez 1 godzinę ,po upływie tego czasu wlać olej i gotować jeszcze 10 minut. Rozlać do słoiczków zakręcić za pasteryzować 5-10 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze