Keks drobiowy z pieczarkami

4.5 (174 ocen)

Udka z kurczaka w nowej pysznej odsłonie

Składniki:

  • 3 duże ćwiartki z kurczaka
    250 g pieczarek
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/3 selera
    1 cebula
    2 jajka
    2 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
    pieprz
    sól
    tymianek
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka masła
    bułka tarta do formy

    Forma 30 X 10
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Keks drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Ćwiartki umyć i oddzielić od kości, skórek nie wyrzucać.
  • Zmielone mięso i warzywa 2. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i razem z mięsem i skórkami przepuścić przez maszynkę.
  • Pieczarki 3. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę.
  • Pieczarki 4. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać pieczarki i szczyptę tymianku i smażyć do odparowania płynu.
  • Keks 5. Wszystko włożyć do dużej miski, dodać żółtka, przyprawę do kurczaka, bułkę tartą, pieprz i sól do smaku i wymieszać.
  • Z białkami 6. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do mięsa i wymieszać.
  • Keks 7. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką, wyłożyć mięso i po wierzchu posypać bułką. Piec w 180 stopniach 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować