Ciasto kawosz

4.5 (144 ocen)

  • 2 godz.

Proste i smaczne kawowe ciasto

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 opakowania podłużnych biszkoptów po 20 dag

    masa z mascarponenm
    50 dag serka mascarpone
    2 szkl jogurtu naturalnego typu grecki
    3 lyzki cukru pudru

    Masa kawowa
    2 lyzki kawy mielonej zaparzyc w ok 20 ml wody
    20 dag miekkiego masla
    2 jajka
    4 lyzki cukru

    Ponadto
    1 duze opakowanie delicji
    1 galaretka cytrynowa
    mocny napar kawy rozpuszczalnej ok 1,5 szkl
    garśc kandyzowanej pomarańczy lub cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Tiramisu

Ciasto kawosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 25*36 wyłożyć papierem do pieczenia. 1 opakowanie biszkoptów nasączyć w kawie wyłożyć na blaszkę.

    Rozrobic galaretke w ok 1,5 szkl wody, wystudzić
  • 2. masa z mascarpone
    jogurt naturalny zmiksować z cukrem, po łyżce dodawać serek. dokładnie wymieszać. Połowę masy wyłożyć na biszkopty. na masę wyłożyć delicje. Zalać tężęjącą galaretką.
  • kawosz 3. masa kawowa
    masło ubijać mikserem aż zrobi się białe i puszyste.
    jajka wymieszać z cukrem ustawić miskę nad parą i ubijać ok 5 min az będą lśniące i białe.
    do masła stopniowo dodawać ubite jajka a następnie powoli napar z kawy razem z fusami. Masę wyłożyć na galaretkę.
  • kawosz 4. Na masę wyłozyć resztę nasączonych biszkoptów. Biszkopty posmarować masą mascarpone. Wierzch udekorować skórką. pomarańczową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Masa kawowa Masa Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować