Kasza jęczmienna z warzywami.

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

Świetny dodatek do obiadu, ale sprawdzi się także jako samodzielne danie np. na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • - szklanka kaszy jęczmiennej (przed ugotowaniem)
    - 3 kawałki papryki konserwowej
    - duża garść zielonych oliwek
    - 1/3 puszki kukurydzy
    - ząbek czosnku
    - suszona lub świeża natka pietruszki
    - przyprawy: sól, zioła prowansalskie, curry, pieprz czarny, słodka czerwona papryka,
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Kasza jęczmienna z warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Paprykę kroimy w kostkę, oliwki na mniejsze kawałki.
  • 3. Pokrojone warzywa dodajemy do ciepłej kaszy, czosnek przeciskamy przez praskę. Doprawiamy. Obficie posypujemy pietruszką.

Porady

Zielone oliwki możemy zastąpić czarnymi, albo użyć obu wariantów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jęczmienna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować