Kasza jaglana z bananem

5 (179 ocen)

Danie bardzo zdrowe, świetnie sprawdzi się jako deser lub pożywne śniadanie. Idealne dla diabetyków.

Składniki:

  • 1/3 szkl. kaszy jaglanej,
    2 łyżki cukru,
    łyżka otrąb pszennych,
    banan,
    po łyżeczce suszonych: moreli, żurawiny, rodzynek,
    łyżka słonecznika,
    łyżka wiórków kokosowych,
    łyżka miodu,
    łyżka jogurtu natutalnego,
    łyżka płatków kukurydzianych.
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jaglana z bananem2 1. Kaszę zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu ok.13min. Wymieszać z cukrem. Ziarna słonecznika i wiórki kokosowe podprażyć na suchej patelni. Dodać do kaszy. Banana i suszone owoce pokroić w kostkę. Wymieszać z kaszą, dodać otręby. Kaszę nakładać do pucharków, udekorować miodem, jogurtem i płatkami kukurydzianymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować