Kartoflanka z grzybami

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Równie prosta co smaczna.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 średnie ziemniaki,
    2 łyżki masła,
    przyprawy: listek laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie,
    30 dag leśnych grzybów,
    1 cebula,
    biała część pora,
    kawałek selera,
    1 mała pietruszka,
    1 marchewka,
    natka piertuszki
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kartoflanka z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać dowolnie pokrojone warzywa.
    Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić na spore kawałki a malutkie pozostawić w całości. Masło rozgrzać, zeszklić na nim pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, dodać grzyby i dusić ok. 15min. Ziemniaki z warzywami i przyprawami zagotować, dodać grzyby i gotować ok.25 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i ew. maggi.Podawać z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować