Ziołowa karkówka pieczona

4.5 (145 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Mięso zamarynowane w przyprawach bez udziwnień pieczone w rękawie soczyste a jednocześnie kruche to prawdziwy rarytas na świątecznym stole.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg karczku bez kości
    1/2 cebuli
    1 łyżka przyprawy gajowego
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego
    1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki Wędliny

Ziołowa karkówka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym nacieramy oliwą z każdej strony z przypraw robimy mieszankę i nacieramy nią mięso.Obsypujemy po wierzchu obraną i posiekaną w piórka cebulą formujemy wałek,możemy obwiązać bawełnianą nicią aby uzyskała ładny kształt.
  • 2. Wkładamy w rękaw do pieczenia i trzymamy 12 godzin w lodówce aby mięso naszło przyprawami. Następnego dnia pieczemy 1,5 godziny w temp 180*c na 10 minut przed końcem pieczenia folię rozciąć na górze i zrumienić lekko mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować