Karkówka pieczona z morelami i marchewką

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób

Smakuję świetnie na ciepło jak i na zimno, a do tego ładnie prezentuje się na półmisku.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki
    2 marchewki
    100 g suszonych moreli
    2 łyżki suszonego majeranku
    2 łyżki suszonego tymianku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona z morelami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję osuszam papierowym ręcznikiem , robię w nim 3 otwory. Do środkowego ciasno upycham morele. Marchew myję obieram i w całości wkładam w pozostałe dwa otwory.

    Karkówkę nacieram solą, pieprzem i ziołami majerankiem i tymiankiem. Mięso obwiązuję ciasno grubą nicią aby zachowało ładny kształt.

    Tak przygotowane mięso schładzam całą noc w lodówce. Po tym czasie karkówkę układam w rękawie do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować