Karkówka pieczona z porem i marchewką

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i syte danie z karkówki i warzyw.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • karkówka-6 plastrów
    por -biała część-ok 20 cm
    marchew duża
    przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Karkówka pieczona z porem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę natrzeć przyprawą, odstawić do lodówki na kilka godzin-można na całą noc.
    2.Pora pokroić w plasterki, umyć i odsączyć na sicie.
    3.Marchewkę umyć, obrac i pokroić w plasterki.
    4.Warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia, na warzywa wyłożyć mięso.
    5.Rękaw przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st. ok 1,5 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marchewka Mięso Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować