Karczek z grilla

4.5 (177 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

z maślanymi pieczarkami :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki

    marynata:
    po łyżeczce ziół prowansalskich,
    majeranku
    pieprzu, jarzynki
    słodkiej papryki
    2 pokruszona liście laurowe
    kilka ziaren jałowca
    1 łyżka musztardy francuskiej
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    1/2 cebuli
    4 ząbki czosnku
    olej
    1/3 szklanki piwa

    pieczarki:
    20-30 dkg średnich pieczarek
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Grill

Karczek z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki marynaty 1. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami marynaty.
  • Karkówka w marynacie 2. Karczek pokroić w plastry i rozbić, przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki, najlepiej do następnego dnia.
  • 3. Pieczarki ułożyć na folii aluminiowej, posypać drobno posiekaną natką, sol i pieprzem. Na wierzchu ułożyć plasterki masła. Zawinąć całość w folię aluminiową i grillować około 30 minut. Karkówkę grillować na tackach aluminiowych około pół godziny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marynata do mięs

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować