karczek z grilla

4.5 (155 ocen)

  • 45 min

Porządny kawał wieprzowinki, miękki i soczysty, dobrze doprawiony. Doskonały dla osób lubiących mięso z grilla.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg karczku wieprzowego bez kości
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki przyprawy do grilla
    łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz kolorowy
    2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
    odrobina chilli
    2 łyżki oleju
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Grill

Karczek z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karczek zamarynowany 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z olejem i wszystkimi przyprawami. Mięso opłukać, pokroić w niezbyt grube plastry. Natrzeć mieszanką przypraw, przełożyć do miski i szczelnie zamknąć. Odstawić do lodówki na dzień lub nawet dwa. Zamarynowane mięso ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i piec na grillu obracając co jakiś czas.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować