KAPUSTA Z GRZYBAMI (WIGILIJNY BIGOS)

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Idealny dla jarosza i jako postne danie

  • 60 min

Składniki:

  • Kiszona kapusta
    pieczarki
    masło
    ziele angielskie
    liść laurowy
    pieprz sól
    przyprawa do dań z kapusty
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grzybami (wigilijny bigos) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy, zalewamy wodą i ją gotujemy do miękkości.
  • 2. Pieczarki obieramy,kroimy na mniejsze kawałki i dusimy na maśle.
  • 3. Gdy kapusta jest już miękka odcedzamy ją pozostawiając wody na tyle, abyśmy mogli jeszcze dusić nasz bigos i aby nam się nie przypalił, wsypujemy do całości pieczarki dodajemy przyprawy i wszystko razem jeszcze chwilę gotujemy, na końcu przyprawimy do smaku przyprawą do dań z kapusty.

Porady

zamiast pieczarek możemy dodać świeżych leśnych grzybów lub suszonych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować