Jesienna zupa z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zupa na chłodne jesienne dni dzięki ognistej papryczce chili. Do tego warzywa z mojej działki i kiełbaska z dziczyzny od kuzyna. W sobotni chłodny dzień nic lepszego nie mogło się trafić :)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 por
    350 g ziemniaków
    1 łyżka oliwy extra vergine
    3 litry bulionu warzywnego
    100 g jarmużu
    1 pomidor
    1/2 papryczki chili
    100 g kiełbaski z dziczyzny
    2 łyżki drobno posiekanego koperku
    2 łyżki sosu sojowego
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kosteczkę cebulkę zeszklić w garnku na maśle, pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodać oliwę i posiekanego pora. Całość podsmażać przez około 5 min.
  • 2. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka razem z posiekaną papryczką chili.
  • 3. Obrać ziemniaki, posiekać i dodać do garnka. Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać sos sojowy, pieprz i gotować przez 15 min.
  • 4. Posiekać jarmuż w drobne paski (bez łodyg) dodać do garnka i gotować przez około 15 min.
  • 5. Na końcu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Całość z dodaną kiełbasą i koperkiem podgrzewać przez 2 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Kiełbasa Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować