Ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
2.Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól.
W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone.
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące
3.Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
4.Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
5.Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone.
6.Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące
Komentarze