Ciasteczka z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne na jesienną chandrę

  • 60 min

Składniki:

  • 350 gram mąki pszennej
    200 gram masła
    2 jajka
    80 gram białej czekolady
    80 gram mlecznej czekolady
    80 gram cukierków M&M
    2 łyżki miodu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
  • 2. Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
    Mąkę przesiać do miski, dodać sól.
    W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
    Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
    Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone.
    Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
    Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące
  • 3. Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
  • 4. Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
  • 5. Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone.
  • 6. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut.
    Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Czekolada Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować