Jajka na miękko - wiosenne śniadanie

5 (146 ocen)

  • 15 min

Zapraszam na pyszne wiosenne śniadanie z jajkiem na miękko w roli głównej. Każdy chyba zna ten smak świeżego , pysznego jajka.

  • 15 min

Składniki:

  • jajka ( dowolna ilość )


    pieczywo pełnoziarniste
    twarożek ze szczypiorkiem
    rzodkiewka
    sól , pieprz mielony czarny
    kawa
    sok pomarańczowy

Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajka na miękko - wiosenne śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka włożyć do rondelka i zalać zimną wodą. Postawić na gazie .
    Jak woda zacznie wrzeć , to jajka są gotowe. Maja ścięte białko i płynne żółtko . To jest moja metoda, a mój mąż gotuje nieco inaczej.
    Wkłada jajka do wrzątku i gotuje trzy minuty.
    Gotowane tak , czy inaczej , świeże, pachnące są najlepsze na świecie.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować