Jajka z szynką z nadzieniem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka i szynka które robi się bardzo szybko.Z chrzanową nutą charakterystyczną na okres świąteczny. Jajeczka są pyszne, świąteczne, wiosenne. Polecam na świątecznym stole.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka

    150 g serka puszystego

    3 łyżeczki chrzanu

    5 plastrów szynki gotowanej

    5 pomidorków koktajlowych

    3 oliwki czarne

    1/3 papryki żółtej

    natka pietruszki

    sól, pieprz biały

    5 liści sałaty strzępiastej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Jajka z szynką z nadzieniem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo.Obieram i kroję na pół. Wyjmuję żółtka łyżeczką. Do miski przekładam żółtka, dodaję serek, chrzan, sól, pieprz i całość miksuję blenderem na puszystą masę. Nadzienie przekładam do worka foliowego i za pomocą szprycy do ciast wyciskam na jajka. Plastry szynki kroję na pół zwijam w rulon i formuję kwiatek. Do środka każdego też wyciskam farsz.Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu. Dodaję jamajka, szynkę polówki pomidorków. Z oliwek kroję paski i układam na farszu, dodaję natkę pietruszki. Układam kawałki papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować