Jajecznica wegańska

0 (0 ocen)

Zdrowe i kolorowe śniadanie

Składniki:

  • 150 g tofu
    garść zielonego groszku
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    1/2 pęczka koperku
    1 łyżka sosu sojowego
    sól i pieprz
    1/2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki kurkumy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica wegańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu osącz na sitku,przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj kurkumę,posiekany koperek,sól,pieprz i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwię. Do cebuli dodaj posiekaną w kostkę paprykę i groszek. Smaż jeszcze przez chwilę,po czym dodaj tofu. Smaż przez następne 3 minuty,pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać.
    Na koniec dodaj sos sojowy,wymieszaj i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować