Jaja marynowane w occie balsamicznym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Podane na wielkanocny stół wprowadzą duże zaskoczenie i zadziwienie wśród gości.

  • 60 min

Składniki:

  • jaja- kilka sztuk w zależności od tego ile chcemy zamarynować
    ocet balsamiczny- tak aby pokrył całą powierzchnię jaj (ale co najmniej 300 ml)
    sól i pieprz do smaku
    rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja marynowane w occie balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zamarynowane jaja 1. Jaja gotujemy ok. 5-6 minut od zagotowania wody, następnie hartujemy,obieramy i płuczemy . Ocet zagotowujemy i wkładamy do niego obrane jaja i całość gotujemy jeszcze 2 minuty. Odstawiamy do przestudzenia i zamarynowania na całą noc. Najlepiej wybrać do tego wąskie, wysokie naczynie- wtedy octu nie pójdzie nam tak dużo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować