JAJA MARYNOWANE

  • wyświetlono: 589 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Coś innego i przyciągające oko :)

margaret65
  • 20min

Składniki

1/2 litra octu / po łyżeczce soli,ziarenek gorczycy i czarnego pieprzu ziarnistego / 3 goździki / 1 laska cynamonu / 2 liście laurowe/ 15 jaj ugotowanych na twardo/ ogórek konserwowy/ świeża papryka

Sposób przygotowania przepisu:

JAJA MARYNOWANE

  • 1. Zagotować ocet z 1/2 litra wody,solą,gorczycą,pieprzem,goździkami,laska cynamonu i liśćmi laurowymi.Gotować pod przykryciem 10 minutek na małym ogniu.Jaja ( można lekko od góry i od dołu na kłuć jajko) włożyć do wysokiego słoja lub kamionkowego garnka i dodać ogóreczek konserwowy pokrojony w paski i paprykę świeżą.Zalać gorącym wywarem i pozostawić do wystygnięcia.Słój nakryć szczelnie pergaminem i wstawić na 2 -3 dni do lodówki.Jaja nabiorą smaku marynaty.

Porady

Można je pokroić w plasterki i położyć na chlebie lub podawać z delikatnymi sosami jak również i do sałatek są wyśmienite.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaJajkapaprykaocetkonkurs_jubileusz

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka z dodatkami

Dodane przez: nikolaxxxx

Jajka z dodatkami

smakowita ozdoba stołu

jajka faszerowane buraczkami

Dodane przez: AnaHana

Jajka faszerowane buraczkami

Jajka faszerowane goszczą chyba...

Jajka faszerowane pokrzywą

Dodane przez: Jaga85

Jajka faszerowane pokrzywą

To pyszna i zdrowa świąteczna przystawka:)....

Jajka faszerowane makrelą i pomidorami

Dodane przez: kruszonka

Jajka faszerowane makrelą i pomidorami

Smaczne jajka z farszem makrelowo-...

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

Dodane przez: kruszonka

Jajka faszerowane ziemniakami z cebulką

Pyszne i smakowite jajka z farszem...

Roladki z szynki z kukurydzą

Dodane przez: czarrna

Roladki z szynki z kukurydzą

Na wielkanocny stół