JAJA MARYNOWANE

  • wyświetlono: 632 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Coś innego i przyciągające oko :)

margaret65
  • 20min

Składniki

1/2 litra octu / po łyżeczce soli,ziarenek gorczycy i czarnego pieprzu ziarnistego / 3 goździki / 1 laska cynamonu / 2 liście laurowe/ 15 jaj ugotowanych na twardo/ ogórek konserwowy/ świeża papryka

Sposób przygotowania przepisu:

JAJA MARYNOWANE

  • 1. Zagotować ocet z 1/2 litra wody,solą,gorczycą,pieprzem,goździkami,laska cynamonu i liśćmi laurowymi.Gotować pod przykryciem 10 minutek na małym ogniu.Jaja ( można lekko od góry i od dołu na kłuć jajko) włożyć do wysokiego słoja lub kamionkowego garnka i dodać ogóreczek konserwowy pokrojony w paski i paprykę świeżą.Zalać gorącym wywarem i pozostawić do wystygnięcia.Słój nakryć szczelnie pergaminem i wstawić na 2 -3 dni do lodówki.Jaja nabiorą smaku marynaty.

Porady

Można je pokroić w plasterki i położyć na chlebie lub podawać z delikatnymi sosami jak również i do sałatek są wyśmienite.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaJajkapaprykaocetkonkurs_jubileusz
 

Komentarze

Podobne przepisy

carving

Dodane przez: Neblina36

Jaja faszerowane

Pyszne jajka na śniadanie, przystawke...

Jaja z pastą łososiowa

Dodane przez: Kasiella

Jaja z pastą łososiową

Jaja z pastą łososiową to idealna...

Jaja w panierce

Dodane przez: Mati-Sh

Faszerowane jaja w panierce

Jajka dobre nie tylko na Wielkanoc

Jaja na ostro

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jaja na ostro

Jaja na ostro są świetną przystawką.

Sałatka "Jaja w porach"

Dodane przez: Waldek

Sałatka "Jaja w porach"

Pora na pora - mega prosta i szybka...

zaradnakuchareczka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jaja faszerowane w skorupkach

Kultowy rodzinny przepis na jaja...