Gulasznikow z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy gulasz, dolewając co jakiś czas zimną wodę, aby mięso się nie przypaliło. Pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy i musztardę. Do śmietany wlewamy 4 łyżki sosu mięsnego. Zamieszamy i wlewamy do całości sosu.
2.Aby przygotować surówkę myjemy i obieramy warzywa. Kapustę i marchewki szatkujemy i dajemy do miski. Koper i pietruszkę kroimy drobno i wsypać również do miski. Ser żółty w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
3.Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę, ocet, sól, pieprz i fix ze sobą i wlewamy go do surówki.
Dokładnie wmieszamy w młode warzywa
Gulasznikowa podajemy z młodą surówką i młodymi ziemniakami.
Komentarze