Gulasz z łopatki

4.5 (165 ocen)

Gulasze bardzo często goszczą na moim stole, gdyż to ulubiona potrawa narzeczonego.

Składniki:

  • 1 kg mięsa z łopatki wieprzowej
    cebula x2
    przyprawa do gulaszu
    liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu
    szklanka bulionu
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące, obsmażamy na patelni na dość dużym ogniu.
    Przekładamy do garnka, dodajemy niezbyt drobno pokrojoną cebulę.
    Podlewamy szklanką rosołku warzywnego.
    Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz przyprawę.
    Dusimy ok. 1 godzin.
    Podajemy z kaszą gryczaną lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować