Gulasz z kurczaka

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jesteśmy małżeństwem od 2 lat. Lubimy razem gotować.

Składniki:

  • ● 10 średnich pieczarek
    ● 60 dag filetów z kurczaka
    ● czerwona papryka
    ● 3 małe cebule
    ● oliwa
    ● 200 ml czerwonego wina
    ● przyprawa do kurczaka (np. gyros)
    ● op. ciemnego sosu pieczeniowego
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy
    w kostkę, doprawiamy przyprawą
    i oliwą. Na ok. 30 minut
    wstawiamy do lodówki.
  • 2. Cebule kroimy i podsmażamy
    na oliwie. Dodajemy mięso.
    Smażymy, aż się zrumieni.
    Dodajemy pokrojone w plasterki
    pieczarki. Dusimy ok.
    10 minut, a następnie dodajemy
    pokrojoną w paski paprykę.
    Dusimy, wlewamy wino.
  • 3. Sos mieszamy z wodą,
    wlewamy do mięsa. Dusimy
    ok. 10 minut. Podajemy z pieczywem
    lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować