Gulasz warzywno-drobiowy

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bogaty w witaminy i białko. Jego przygotowanie nie sprawia trudności.

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
    ok. 40 dag filetów z kurczaka
    papryka
    5 pieczarek
    2 marchewki
    średnia cebula
    5 łyżek kukurydzy z puszki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    przyprawy: pieprz, sól, przyprawa do kurczaka
    kostka rosołowa
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz warzywno-drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Warzywa i pieczarki myjemy i obieramy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oleju. Marchewki i paprykę kroimy w kostkę, a pieczarki w plastry.
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w paski, oprószamy przyprawą do kurczaka i chłodzimy 30 minut. Następnie smażymy 5 minut na niewielkiej
    ilości oleju.
  • 3. Dodajemy warzywa (bez kukurydzy), podlewamy niewielką ilością wody i wkruszamy kostkę. Dusimy 15 minut. Dodajemy kukurydzę i przecier. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy. Na talerze wykładamy kaszę i polewamy gulaszem. Posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Przecier pomidorowy

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować