gulasz drobiowy

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

Bardzo pyszne, bardzo domowe :)

  • 40 min

Składniki:

  • 600 gramów fileta z kurczaka
    1 cebula
    200 gramów pieczarek + 2 łyżki masła
    1 kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
    1/3 szklanki zimnej wody + 2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, pokroić w większą kostkę, podsmażyć z pokrojoną na plasterki cebulką i zmiażdżonym czosnkiem, zalać woda, dodać przyprawy, gotować do miękkości, uzupełniając poziom sosu.

    Na osobnej patelni usmażyć pokrojone na plasterki pieczarki, pod koniec smażenia lekko osolić.

    Do gulaszu dodać koncentrat, wrzucić podsmażone pieczarki, pogotować około 5 minut. W wodzie wymieszać dobrze mąkę, wlać do gulaszu, zagotować do zagęszczenia, doprawić.

Porady

Smacznym dodatkiem do sosu, oprócz pieczarek może być pokrojona w paseczki świeża papryka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować