Grzybowa z podgrzybków z makaronem

4.5 (187 ocen)

Domowa zupa grzybowa z makaronem , uwielbiam smak i zapach leśnych grzybów, taka zupka jest najsmaczniejsza.

Składniki:

  • podgrzybki - 500 g
    śmietana - 200 ml
    ziele angielskie
    listek laurowy
    sól i pieprz
    bulion warzywny - 2 litry
    makaron - 250 g
    natka pietruszki
    mąka do zagęszczenia
    cebula - 1 szt
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybowa z podgrzybków z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić, dodać do bulionu warzywnego gotować do miękkości.
  • 2. Do wywaru dodać przyprawy.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów.
  • 4. Natkę pietruszki umyć, pokroić na drobno.
  • 5. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać do śmietany odrobinę gorącego wywaru, wymieszać, wlać do zupy, zagotować.
  • 6. Na samym końcu dodać do zupy natkę pietruszki.
  • 7. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z zupą grzybową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować