Grzybowa z makaronem

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przyrządzam szybkie potrawy, takie jak ta zupa.

Składniki:

  • ● 30 dag grzybów (mogą być suszone lub pieczarki)
    ● 2 kostki bulionu grzybowego i 1 warzywnego
    ● cebula
    ● łyżka masła
    ● szkl. makaronu, np. świderki
    ● liść laurowy
    ● 3-4 ziarenka ziela angielskiego
    ● serek topiony pieczarkowy
    ● koperek
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy w garnku na maśle. Dodajemy kostki bulionowe, ziele, liść laurowy i wlewamy 2 litry wody. Dodajemy
    umyte, drobno pokrojone grzyby i gotujemy (pieczarki 20, inne około 50 minut).
  • 2. Wsypujemy makaron, gotujemy do miękkości. Serek roztapiamy w wywarze, wlewamy do zupy. Doprawiamy i posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować