Gruszkowo-selerowa zupa krem ze świeżym imbirem

4.5 (162 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na tą gruszkowo-selerową zupę znalazłam w Olive Magazine. Bardzo mi smakowała i była wyjątkowo przyjemna jako pewien przedsmak wszystkich nadchodzących jesiennych dań.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszki: 3 sztuki
    - seler: 1 sztuka
    - świeży imbir: 1 plaster
    - bulion warzywny: 0.5 litra
    - szalotki: 2 sztuki
    - oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Gruszkowo-selerowa zupa krem ze świeżym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać oliwę, podsmażyć pokrojone szalotki, seler i imbir. Po około 5 minutach wlać bulion i dodać gruszki. Gotować przez 20 minut aż warzywa staną się miękkie. Zmiksować i doprawić solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować