Grillowany ser z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podpiec lub podsmażyć tortille, zawinąć w folię aluminiową żeby nie ostygły. Ser pokroić w grube plastry i ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym. Kawałki sera posmarować salsą i zapiec w na grillu lub w gorącym piekarniku. Posypać posiekaną cebulą i od razu podawać z tortillami. Tortille zanurzać w serze i zjadać. Zamiast tortilli można użyć chipsów tortilla
2.Salsa cruda
SKŁADNIKI: 6 - 8 drobno posiekanych dojrzałych pomidorów, ok. 100 ml soku pomidorowego, 3 - 4 drobno posiekane ząbki czosnku, pół - 1 pęczek posiekanej kolendry, szczypta cukru, 3 - 4 świeże zielone chili np. jalapeno lub serrano drobno posiekane, pół - 1 łyżeczki kuminu, 3 - 4 posiekane cebulki dymki.
SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić w lodówce.
Komentarze