Grillowany ser oscypek w boczku

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Rewelacyjna przekąska podana prosto z grilla przypadnie go gustu koneserom sera,a zwłaszcza tym, którzy uwielbiają słone oscypki.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 mini oscypków
    1 cebula
    10 plasterków wędzonego boczku
    przyprawa do grilla.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Grill Ser

Grillowany ser oscypek w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • oscypek 1. Cebulę obieramy i kroimy na plastry. Każdy plaster boczku posypujemy przyprawą do grilla. Na każdy oscypek układamy cebulę i dookoła oscypek owijamy boczkiem. Na jeden oscypek przypadają 2 plasterki boczku.
  • oscypek 2. Oscypki układamy na grillu na metalowych tackach do grillowania,aby nabrały temperatury (można jeszcze je lekko oprószyć przyprawą).
  • oscypek 3. Po 10 minutach zdejmujemy oscypki z tacki i układamy na 5 -10 minut bezpośrednio na lekko rozgrzanym grillu,aby boczek się podsmażył.
    Tak przygotowany oscypek podajemy z konfiturą z żurawiny lub sosem czosnkowym.

Porady

Zamiast oscypka można użyć rolady ustrzyckiej,która również nadaje się do grillowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Oscypek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować