Grillowany pstrąg w marynacie szczypiorkowo-ziołowej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna, grillowana rybka w marynacie na bazie świeżego szczypioru, ziół tajskich i oliwy. Zyskuje niebanalny smak i aromat.

  • 40 min

Składniki:

  • -2 pstrągi patroszone po ok.250 g
    -sól

    Marynata:
    -1 pęczek świeżego szczypiorku
    -1 łyżeczka ziół tajskich
    -1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    -6 łyżek oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Grill

Grillowany pstrąg w marynacie szczypiorkowo-ziołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Dokładnie nacieramy solą.
  • 2. Szczypior siekamy na duże paski, wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Pstrągi wrzucamy do marynaty i nacieramy. Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
  • 3. Po tym czasie ryby grillujemy na grillu lub patelni grillowej po ok 6-7 minut z każdej strony. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.69 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

To może cię zainteresować