Grillowany łosoś na puree z brokułów z sosem z pesto

4.5 (184 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Łosoś i puree z brokułów jest pyszne i lekkie, oraz elegancko podane

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś filety: 3 sztuki
    - ziemniaki obrane: 2 sztuki
    - brokuł świeży: 1 sztuka
    - suszone pomidory z zalewy ziołowej: 6 sztuk
    - parmezan tarty: 1 łyżka
    - cytryna mała: 1 sztuka
    - oliwa: 5 łyżek
    - przyprawa do ryb ziołowa: 2 łyżeczki
    - zioła prowansalskie: 2 łyżeczki
    - sól ,pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś na puree z brokułów z sosem z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:
    łososia obsypanego przyprawą do ryb grillujemy na patelni grillowej, najlepiej na papierze Saga do pieczenia/smażenia
    brokuł gotujemy, obcinamy różyczki, które następnie miksujemy blenderem
    ziemniaki gotujemy lub pieczemy w mundurkach, obieramy ze skórki, tłuczkiem miażdżymy ziemniaki, przez sitko przeciskamy zmiażdżone ziemniaki, aby puree było idealne
    łączymy zmiażdżone ziemniaki i brokuły, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi
    suszone pomidory, parmezan i oliwę miksujemy blenderem, doprawiamy przyprawami
    układamy na talerzu, łososia podajemy z cytryną, posypujemy pieprzem młotkowanym
    Smaczego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować