GRILLOWANY ŁOSOŚ Z SOSEM CZEKOLADOWYM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

delikatny, kruchy łosoś podany z sosem na bazie czekolady i bulionu

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 sztuki łososia
    1 łyżka mąki
    1 łyżka masła
    150 g gorzkiej czekolady
    1 łyżka oleju
    sól do smaku
    pieprz
    szczypta chilli
    250 ml bulionu warzywnego
    sok z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany łosoś z sosem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia przyprawiamy solą i pieprzem i chilli. Grillujemy z każdej strony ok 5 minut.

    Przygotowujemy sos: Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy bulion warzywny, sok z cytryny i mieszamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy aż czekolada rozpuści się.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

To może cię zainteresować