Grillowany łosoś z puree ziemniaczano brokułowym i pianką wasabi

0 (0 ocen)

Grillowany łosoś z puree ziemniaczano brokułowym i pianką wasabi

Składniki:

  • Składniki
    2 szt. filet z łososia
    przyprawa do ryb
    sok z cytryny
    4 ziemniaki
    4 różyczki brokuła
    1 łyżka masła
    1 łyżka śmietana 18%
    sól
    100 ml śmietana 36%
    pasta wasabi
    1 łyżeczka sok z cytryny
    sól
    biały pieprz
    pestki granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany łosoś z puree ziemniaczano brokułowym i pianką wasabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pinka wasabi.
    Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym nabojem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jeżeli nie posiadamy syfonu, schłodzoną śmietanę ubić, dodać pozostałe składniki.
    Łososia posypać przyprawą do ryb, skropić cytryną, odstawić na 15 minut.
    Ziemniaki i różyczki brokuła ugotować w osobnych garnkach.
    Łososia smażyć na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony, następnie wstawić na 6 minut pod grilla.
    Ziemniaki i brokuły, odcedzić, połączyć, dodać śmietanę i masło, ubić na puree, rozłożyć na talerzu, dodać łososia i piankę wasabi. Posypać pestkami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować