Grillowana karkówka w pikantnej marynacie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna, soczysta i krucha...

Składniki:

  • 700g karkówki wieprzowej bez kości,
    1/2 szklanki oliwy z oliwek,
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki sosu sojowego,
    2 łyżki pikantnego ketchupu,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    łyżeczka bazylii,
    łyżeczka estragonu,
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana karkówka w pikantnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Do zamykanego pojemnika wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i ketchup, wymieszać. Dodać drobno posiekany czosnek oraz resztę przypraw. Wymieszać, włożyć mięso i dobrze wymieszać, by całe było pokryte marynatą. Zamknąć i odstawić najlepiej na 24 godz do lodówki. Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą.

    Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować