Karkówka w słodko-pikantnej marynacie

0 (0 ocen)

Karkówkę przyrządziłam na szybki obiad, wyszła bardzo smaczna i soczysta. Podałam ją z opiekanymi ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    Marynata:
    4 łyżki oleju
    1 łyżka musztardy miodowej
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżka miodu
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    1/3 łyżeczki ziaren czarnuszki
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Karkówka w słodko-pikantnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy plastry karkówki, mieszamy żeby mięso było pokryte marynatą. Wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować