Filet z kurczaka w pomarańczowo - jogurtowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić i pokroić na kawałki. Usmażyć na małej ilości oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso osączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu.
2.Wycisnąć sok z jednej pomarańczy.Drugą pomarańcze obrać ,wyfiletować i obrać na kawałki.
3.Jogurt wymieszać z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, musztardą, mąką ziemniaczaną, miodem i cynamonem. Ciągle mieszając, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
4.Mięso ułożyć na talerzu, na mięsie ułożyć pomarańcze i polać sosem.
5.Podawać z ryżem wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
Porady
Można również pomarańcze i mięso dodać do sosu, lekko wymieszać i podgrzać.
Komentarze