Filet z kurczaka w jogurtowym sosie gyros

4.51 (156 ocen)

  • 60 min

Lubimy filet w różnych postaciach. Oto jedna z nich-mój autorski przepis :)

  • 60 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 duża cebula
    łyżeczka vegety
    łyżeczka przyprawy gyros
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    łyżka oleju
    mały kubek naturalnego jogurtu
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w jogurtowym sosie gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od piersi odciąć polędwiczki,płaty przekroić w poprzek na cieńsze plastry. Ułożyć w pojemniku,polać olejem,wsypać przyprawy i drobno posiekaną cebulę. Wymieszać i zostawić w lodówce na godzinę. Na rozgrzaną patelnie wyłożyć mięso razem z cebulą (już nie dajemy tłuszczu) obsmażyć przez chwilę, wlać pół szklanki wrzącej wody i dusić na wolnym ogniu kilka minut aby mięso nie było zbyt suche.Do ciepłego mięsa wlać jogurt i wymieszać. Już nie gotować. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować