Filet faszerowany ziołami

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dietetyczne potrawy wcale nie muszą być nudne. Za tą przepada nawet mój mąż.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● kilka listków czerwonej bazylii
    ● garść listków natki pietruszki
    ● główka sałaty masłowej
    ● pęczek koperku
    ● mały jogurt naturalny
    ● cytryna
    ● cukier
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet faszerowany ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy. Jeśli jest dość gruby, przekrawamy na pół. Następnie delikatnie nacinamy, tak aby powstały kieszonki.
  • 2. Koperek i listki natki pietruszki i bazylii myjemy. Dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Koperek drobno siekamy.
  • 3. Mięso nacieramy pieprzem i przyprawa uniwersalna. W kieszonki wkładamy po 2 listki bazylii i połowę natki pietruszki. Filety rumienimy z obu stron na niewielkiej ilości oliwy, a następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
  • 4. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy koperek i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy z jogurtem. Fileta podajemy na sałacie.

Porady

Zamiast listków czerwonej bazylii można użyć zielonej. Sałatę warto doprawić niewielką ilością soli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Koper Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować