Filet z kurczaka faszerowany brokułami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie około 5- 8 minut. Studzimy a następnie rozdrabiamy widelcem lub za pomocą elektrycznego rozdrabniacza. Fileta rozcinamy na cienkie płaty i lekko rozbijamy.Do brokuła dodajemy serki i doprawiamy przyprawami, mieszamy na jednolita masę. Nakładamy po łyżce farszu na każdego kotleta, rozsmarowujemy na 2/3 powierzchni mięsa i zwijamy w ruloniki. Panierujemy w jajku i bułce tartej . Kotlety obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie przekładamy kotlety na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, by przepiekły się również w środku.
Porady
Z tej porcji wyszło mi 8 sztuk. Brokuły gotujemy bez przykrycia.
Komentarze