Fasolka szparagowa z migdałami i pestkami dyni

0 (0 ocen)

Ponownie wracam do hiszpańskich smaków na fasolkę . Czytając o kuchni hiszpańskiej spotkałam się z przepisem w którym połączono smak czosnku i migdałów .

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
    1/3 szklanki płatków migdałowych
    1/3 szklanki łuskanych pestek dyni
    1/4 kostki masła
    sól
    pieprz biały mielony
    szczypta cukru
    natka pietruszki
    1 mini kostka Czosnek lub czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Fasolka szparagowa z migdałami i pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Oczyścić i umyć fasolkę .Obciąć końce fasolek. Ugotować w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie do miękkości ( ok. 20 minut ).
  • masło do fasolki 2. Na patelni rozpuścić masło .Wrzucić migdały i pestki dyni i zrumienić je . Posypać pokruszoną mini kostką czosnek , natką pietruszki i szczyptą mielonego pieprzu.
  • odcedzona fasolka 3. Ugotowaną fasolkę odcedzić i włożyć na półmisek .
  • do polania dasolki 4. Posypać pokrojoną natką pietruszki. Polać masłem z prażonymi migdałami , pestkami dyni i przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować