Fasolka po bretońsku z buraczkami.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie jednogarnkowe z buraczkami. Polecam moją wersję :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 gr fasolki Jaś
    3 duże ugotowane buraki
    2 duże marchewki
    250 gr kiełbasy żywieckiej
    4 parówki wieprzowe
    250 ml soku pomidorowego
    100 gr przecieru pomidorowego
    1 kostka grzybowa
    2 listki laurowe
    3 kulki ziela angielskiego
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fasolka po bretońsku z buraczkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę zalać zimną wodę i pozostawić najlepiej na całą noc do napęcznienia. Następnego dnia ugotować fasolkę na miękko z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego i kostki grzybowej.
  • 2. Marchewki obrać, umyć i ugotować na miękko w osobnym garnuszku. Odcedzić, wystudzić, pokroić razem z buraczkami w małą kostkę. Całość dodać do fasolki, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę wraz z parówkami. Następnie dodać sok pomidorowy oraz przecier pomidorowy, wymieszać i doprowadzić na średnim ogniu do wrzenia. Przyprawić solą i pieprzem.

Porady

Do dania najlepiej wykorzystać buraczki ugotowane w barszczyku, polecam mój przepis: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/szybki-barszczyk-czerwony-2 Danie można mrozić, po odmrożeniu smakuje jak świeże.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować