Fasolka po bretońsku

5 (1 ocen)

Danie jednogarnkowe

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli jaś
    3 szt kiełbasy śląskiej
    2 cebule
    przecier pomidorowy (mały słoiczek )
    przyprawy:sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, magi
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę przepłukać, zalać wodą i pozostawić najlepiej na całą noc ( napęcznieje, skróci się jej czas gotowania ).
    Następnego dnia ugotować do miękkości w tej wodzie, w której się moczyła dodając liść laurowy, ziele angielskie i sól.
    Na patelni zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć. Dodać do fasolki i gotować przez 5 - 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy (ja daję 3/4 słoiczka ) i jeszcze chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem , magi, majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować