Domowy kebab

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Niedrogi, a do tego zdrowszy i ma lepszy smak niż kupiony w budce.

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
    1 średni słoik ogórków konserwowych
    po 2 białe i czerwone cebule
    kapusta pekińska
    czerwona, zielona i żółta papryka
    średni majonez
    średni keczup
    2 marynaty staropolskie pikantne
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty, zostawiamy na noc w lodówce. Cebule kroimy w piórka, kapustę siekamy, solimy.
  • 2. Ogórki kroimy w półtalarki, papryki w plastry. Mieszamy warzywa z keczupem i majonezem.
  • 3. Filety z kurczaka smażymy na marynacie, aż odparuje. Mieszamy z warzywami. Podajemy w bułce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab

To może cię zainteresować