Chrupiąca bułeczka, świeża sałata, roztopiony ser i mięsko bez tłuszczu. W miarę zdrowa wersja fastfooda .
20 min
Składniki:
- bułki do hamburgera ( mogą być też zwykłe, duże)
- mięso do hamburgera ( gotowe, garmażeryjne )
- kilka plastrów sera
- kilka listków sałaty zielonej
- kilka plasterków pomidora
- kilka plasterków ogórka zielonego
- kilka plasterków cebuli białej lub czerwonej
- sos czosnkowy
- sos do hamburgerów
Domowy cheeseburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekroić, na jedną połowę położyć plasterek sera, a na drugą część bułki talarek mięsa. Piekarnik nagrzać i włożyć na 5-8 min przygotowane bułki.
2.Sałatę, i pozostałe warzywa umyć. Pomidora, ogórka, cebulę pokroić na talarki. Wyciągnąć bułki z piekarnika. Podnieść ostrożnie upieczone mięso i położyć pod nie listek sałaty, Następnie na mięso położyć plaster pomidora, cebuli i ogórka. Polać wszystko sosem do hamburgera i sosem czosnkowym i przykryć drugą połową bułki z serem.
3.Poskładane bułki jeszcze raz wstawić na chwilę do piekarnika. Grzać od 1- do 2 minut.
Komentarze