domowy cheeseburger

5 (152 ocen)

  • 20 min

Chrupiąca bułeczka, świeża sałata, roztopiony ser i mięsko bez tłuszczu. W miarę zdrowa wersja fastfooda .

  • 20 min

Składniki:

  • - bułki do hamburgera ( mogą być też zwykłe, duże)
    - mięso do hamburgera ( gotowe, garmażeryjne )
    - kilka plastrów sera
    - kilka listków sałaty zielonej
    - kilka plasterków pomidora
    - kilka plasterków ogórka zielonego
    - kilka plasterków cebuli białej lub czerwonej
    - sos czosnkowy
    - sos do hamburgerów
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Hamburgery Przystawki

Domowy cheeseburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cheeseburger 1. Bułki przekroić, na jedną połowę położyć plasterek sera, a na drugą część bułki talarek mięsa. Piekarnik nagrzać i włożyć na 5-8 min przygotowane bułki.
  • 2. Sałatę, i pozostałe warzywa umyć. Pomidora, ogórka, cebulę pokroić na talarki. Wyciągnąć bułki z piekarnika. Podnieść ostrożnie upieczone mięso i położyć pod nie listek sałaty, Następnie na mięso położyć plaster pomidora, cebuli i ogórka. Polać wszystko sosem do hamburgera i sosem czosnkowym i przykryć drugą połową bułki z serem.
  • 3. Poskładane bułki jeszcze raz wstawić na chwilę do piekarnika. Grzać od 1- do 2 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować