REKLAMA
Domowy cheeseburger
www.anamarisworld.blogspot.com
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Zamykam cheeseburgera, aby się nie rozpadał przekuwam wykałaczką po środku.
Chrupiąca bułeczka, świeża sałata, roztopiony ser i mięsko bez tłuszczu. W miarę zdrowa wersja fastfooda .
Nie jadam fast-foodów w przyulicznych barach ponieważ wolę sama przygotować dania tego typu. Są o wiele smaczniejsze i przede wszystkim zdrowsze. Tak przygotowanego cheeseburgera możemy podać naszym starszym dzieciom
Postanowiłam przed Sylwestrem jeszcze przetestować coś extra,w końcu nie samymi świętami człowiek żyje ;-) Ciasto to będzie u mnie królowało na imprezie karnawałowej :-)
Utarło się, że burgery są niezdrowe. Jednak te robione w domu są pyszne, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu.
Za punkt wyjścia wziąłem hamburger Karola Okrasy ale uprościłem przepis, dodałem coś od siebie (plasterek Cheddara), oraz dodałem akcenty z restauracji Louis' Lunch (Chleb tostowy zamiast bułki).
Kiedy zaczynałam przygodę z wegetarianizmem starałam się udowodnić innym, że mogę jeść to, co wszyscy, ale z innych składników.
Komentarze