REKLAMA

Domowy cheeseburger

wyświetlono: 201 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 1

Domowy cheeseburger

opublikowany: 09.04.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 burgery mielone z wołowiny (np. Biedronka 99%mięsa wołowego),
    - 4 bułeczki (np. hamburgerowe),
    - sałata,
    - pomodor,
    - ogórki konserwowe,
    - czerwona cebula,
    - ser tostowy,
    - sos/ketchup (np Pudliszki pikantny).

    Sos:
    - 3 łyżki majonezu (np.Winiary),
    - 1 łyżeczka musztardy (np. sarepska Kamis),
    - 1/2 mniejszego ogórka konserwowego (np. Ogórki Kaszubskie słodko-kwaśne firmy Dagoma),
    - 1 mała cebula dymka,
    - 1 płaska łyżeczka czosnku w proszku,
    - 1 płaska łyżeczka czerwonej słodkiej papryki,
    - 1/2 łyżeczki octu winnego,
    - sól, pieprz, cukier (do smaku).
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Burgery smażę ok. 3 min na elektrycznym, zamykanym grillu lub na grillowej patelni z niewielką ilością oleju. Na koniec na górę mięsa kładę ser tostowy, czekam aż ładnie się stopi. Rozkrojone bułeczki także podpiekam na grillu, aby zrobiły się cieplutkie i miały chrupiącą skórką. Na pieczywo smaruję gotowy wcześniej sos (wszystkie składniki mieszam), kładę sałatę, pomidora, czerwoną cebulę, burgera z serem, ogórki konserwowe pokrojone w plastry. Kolejność składników dowolna. Dodaję odrobinę ketchupu.

Porady

Zamykam cheeseburgera, aby się nie rozpadał przekuwam wykałaczką po środku.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

burger Dodane przez: AnetaJ

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Jolanta KG jolcia

domowy cheeseburger

Chrupiąca bułeczka, świeża sałata, roztopiony ser i mięsko bez tłuszczu. W miarę zdrowa wersja fastfooda .

kategoria: hamburgery Przystawki opublikowany: 14.03.2014 | wyświetlono: 1052 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 1
Dodane przez: sweet-amelia Screenshot_1

Domowy burger

Utarło się, że burgery są niezdrowe. Jednak te robione w domu są pyszne, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu.

kategoria: Dania główne burgery opublikowany: 05.05.2017 | wyświetlono: 417 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE