tofu cheeseburger

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Kiedy zaczynałam przygodę z wegetarianizmem starałam się udowodnić innym, że mogę jeść to, co wszyscy, ale z innych składników.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 bułek do burgerów/dowolnych bułek

    300g tofu naturalnego
    2 jajka
    1 średnia cebula
    1/2 papryki czerwonej
    2 łyżki mąki
    2 łyżki sosu sojowego
    1/2 łyżeczki curry

    olej do smażenia

    6 plastrów żółtego sera
    3 ogórki kiszone
    musztarda
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Burgery Przystawki

Tofu cheeseburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Tofu ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  • 3. Wszystkie składniki na kotlety mieszamy razem.
  • 4. Lepimy sześć kotletów i smażymy z obu stron na oleju.
  • 5. Przekrawamy bułki i smarujemy obie ich części musztardą (1 łyżeczka na bułkę).
  • 6. Kładziemy kotlety na bułki, a na nich pokrojone w plasterki ogórki i plastry sera żółtego.
  • 7. Polewamy ketchupem i składamy bułki.
  • 8. Wkładamy na 10minut do piekarnika nagrzanego do 150st.
    Smacznego!

Porady

Aby uzyskać nutę orientu ogórki kiszone można zastąpić ananasem z puszki i dodać ostry ketchup lub sos chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować